Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.

Příspěvky - jendelin.i

1
Města / Re: Praha
02. září 2010, 00:16:46 dopoledne
Citace: thorin  01. září 2010, 21:26:15 odpoledne
Aktualizace zatím není z technických důvodů k dispozici.

Smím se zeptat, jestli mezi "technické důvody" patří zavedení pátečních a sobotních pozdněvečerních spojů?
Striktně kalendářně vzato se jedná vlastně o sobotní a nedělní nadraní spoje.

Je zajímavé sledovat, jak se to promítlo do tištěných zastávkových JŘ. Pokud by se to bralo striktně kalendářně,  znamenalo by to návrat hodiny 00 a 01 do prvních řádků a u řady linek by stačily dva sloupečky (Po-Pá, So+Ne). Ale bylo zachováno uživatelsky příjemnější řazení - začátek dne ve 4h. Tím se spoje v sobotu 01h "falešně" dostaly do pátku a z neděle 01h zase zmizely do soboty. Tím vznikla potřeba čtyř sloupečků.
:-)

Jak se to vykazuje v elektronických formách JŘ netuším...
2
Ostatní / Re: Spuštění na počítači
14. prosinec 2009, 00:50:18 dopoledne
Citace: jendelin.i  02. listopad 2009, 19:43:03 odpoledne
Matně si vzpomínám, že jsem něčeho podobného kdysi dosáhnul v Idosu, jmenovala se ta podaplikace myslím Vývěsky nebo tak nějak, ale teď, ať hledám, jak hledám, nemůžu to najít.

Aplikace vývěsky je nadále dostupná v Idosu pro nevidomé (http://blind.jizdnirady.idnes.cz). Vůbec je ten Idos pro nevidomé přehlednější :-). Nicméně souhrnný JŘ ani tato aplikace neumí, ale lze to načíst do excelu...
3
Ostatní / Re: Spuštění na počítači
02. listopad 2009, 19:43:03 odpoledne
Jestli to dobře chápu, ten emulátor mi vytvoří na monitoru obrázek mobilu včetně displaye a klikatelných tlačítek? A všechno, co s aplikací zkouším, se pak odehrává na tom emulovaném displayi?

Mně napadá jiná otázka. MHD v mobilu v záložce "Spoje" (tedy ze zastávky, do zastávky, všechny linky, které tudy jedou) vygeneruje krásně přehledný souhrnný jízdní řád všech vyhovujících linek. Existuje na webu nějaká aplikace, která by toto uměla na stolním počítači? V provedení vhodném pro tisk?
Matně si vzpomínám, že jsem něčeho podobného kdysi dosáhnul v Idosu, jmenovala se ta podaplikace myslím Vývěsky nebo tak nějak, ale teď, ať hledám, jak hledám, nemůžu to najít.
4
Vylepšení programu / zalomení dne ve 3:59
02. listopad 2009, 17:47:01 odpoledne
Bylo by možné takové nastvení (u funkcí Jízdní řády a Spoje), aby den začínal ve 4:00 a končil ve 3:59 následujícího data? Tím se poslední spoje denních linek po půlnoci dostanou hezky za spoje po 23.h. Nyní tam chybí, muselo by se přenastvit datum na následující den, nebo přerolovat na první hodinu téhož dne, což většinou stačí, protože tyto spoje kolem půlnoci bývají celotýdenně stejné (aspoň tedy v Praze).
(Podobnou změnu před časem provedl pražský DP i na vyvěšovaných tištěných jízdních řádech.)
5
Kompatibilita / Re: SE K510i
01. listopad 2009, 22:03:19 odpoledne
Citace: thorin  01. listopad 2009, 20:45:18 odpoledne
Velikost písma je závislá na telefonu. Některé telefony podporují pouze jednu velikost písma a tam pak nastavení nemá vliv.

Díky, beru na vědomí. Ještě se mi nedaří použít funkci "Zvolte datum". Objeví se tam aktuální datum ve formátu dd-MMMM-rr v zašedlém proužku. Ať mačkám klávesy, nebo pohybuji joystickem, neumím ho změnit. Obešel jsem to ukončením aplikace a přenastavením data přímo v mobilu (ale nemyslím, že to budu v terénu často využívat, to že program ihned zobrazí aktuální údaje dle data a času v mobilu je skvělé!).

Edit: Tak už jsem přišel na to datum. Musí se jen zmáčknout joystick (bez pohybu na stranu) a pak se objeví nové okno na změnu data :-), stejně to funguje se změnou hodiny u funkce "Odjezdy".
6
Kompatibilita / SE K510i
01. listopad 2009, 20:02:40 odpoledne
na SE K510i chodí v pohodě. Stačí zkopírovat jen soubor *.jar např. do složky "Jiné", pak se v telefonu spustí *.jar soubor, zobrazí se nabídka instalovat, buď do složky "Aplikace" nebo "Hry". Zvolil jsem "Hry", protože tam se dá nastvit rychlý přístup klávesovou zkrakou (do "Aplikací" nikoliv). *.jar soubor je pak možno smazat.

Jen se mi nedaří měnit velikost písma (malé/střední/velké), nicméně původní velikost celkem vyhovuje.