Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.

Příspěvky - Mike8748

1
Kompatibilita / Re: Android - beta verze
12. listopad 2012, 09:40:19 dopoledne
hurááá, jde se oslavovat :)

zkoušeno na android 4.1.2

- aplikace nespadla(zatím)
- funguje docela rychle (1ghz procesor, takže se to dá čekat že to bude rychlý. emulátor je obecně pomalej takže to se nedá srovnávat)
- ve vykreslování nevidím problém, akorát drobnost: když dám hledat spoje ze zastávky a nic to nenajde (objeví se hláška že pro tento den není spoj), tak na "pozadí" se pořát točí kolečko že aplikace něco dělá... vypadá to divně no.
- problém s diakritikou nevidim žádnej

Dál...
- bylo by možná hezké změnit řazení linek, tak jak to má dopravní podnik. Vím že bude trošku složitější metoda pro seřazení jelikož některé linky mají označení pouze číselné, některé maj i písmeno
- při vyhledání spojení mezi dvěma zastávkama se výsledky ukážou, po jednoduchém tapnutí na konkrétní čas(minuty) se nad tabulkou ukáže čas, číslo linky a doba cesty... ale tento text je docela "matoucí" vzhledem k tomu že mezi těmi údaji je pouze jedna mezera a není nikde vyznačeno co který údaj znamená
- když udělám longtap a zobrazím detaily spoje, tak to ukazuje 2 sloupce s časem a název zastávky... ale jeden ze sloupců času je "prázdný", je tam jen "--:--" (kromě konečné, tam je to naopak)... předpokládám že by to měl být čas příjezdu do zastávky, pak čas odjezdu a název zastávky... nevim jak v jiných městech, ale tady u Plzně mi to přijde jako plýtvání místem, mít tam extra sloupeček který v podstatě nic neobsahuje



2
Kompatibilita / Re: Android - výběr zařízení
18. září 2012, 09:52:58 dopoledne
Citace: thorin  18. září 2012, 09:37:23 dopoledne
Potřeboval bych nějaký expandér času, abych stihnul vše, co bych stihnout chtěl. ;-)


přestěhovat se na Mars... získáš asi 39 minut navíc za každej náš den :)
3
Kompatibilita / Re: Android - výběr zařízení
18. září 2012, 09:23:05 dopoledne
to že uživatel android/iPhone má/může si pořídit datový tarif je velice hloupá výmluva.
to už se pak dá argumentovat že ani tahle aplikace neni třeba, že lidi můžou používat WAP nebo rovnou volat infolinky kde jim aktuální informace řeknou taky.

to vůbec není o tom že někdo chce/nechce za JŘ platit. jde jen o uživatelskou pohodlnost. Je velký rozdíl mezi otevřením offline aplikace + zobrazením požadovaných dat  a tím otvírat na mobilu internet, čekat na zobrazení stránky, "pracně" tam zadávat údaje a čekat na odpověď. (přesto že dost dopravních podniků/přepravců má "mobilní" webové stránky, zas tak mobilní nejsou)

nevidím problém v tom že tady někde bude něco jako Donate button od paypalu či jiné, nevidim problém to tlačítko použít a věnovat autorovi nějakou tu korunu, přeci jenom věnuje svůj čas (i když jak sám tvrdí ho moc nemá) a vědomosti do vytváření aplikace.

funkce kterou jsem používal nejčastěji bylo zobrazení zastávkového JŘ, což bohužel CG Transit neumí (nikde jsem to tam nenašel)

chápu že celá tahle aplikace možná vznikla kdysi dávno jako studentská práce, nebo je to produkt nadbytku volnéh času a teď to funguje jenom proto že je využívána a má to nějakou uživatelskou základnu, ale prostě mi přijde veliká škoda že aplikace není aktivně vyvíjena a "usnula" někdy před 5 roky.

(jakkoliv text zní negativně a útočně, je to myšleno dobře)

trošku mimo: Thorin, pokud jde o peníze tak vypiš bounty-hunt... nevím jaký je stav teď ale podle statistiky za rok 2010 byla aplikace stažena více než 8000krát... i kdyby skutečných uživatelů byla polovina, a z nich každej druhej dal např. 20kč tak z toho může být pěkná odměna za práci
4
Kompatibilita / Re: Android - výběr zařízení
09. září 2012, 16:57:38 odpoledne
Korny... řekl bych že budeš dost zklamanej. stačí se podívat na data příspěvku v tomto vlákně, potom na data v kategorii Vylepšení programu

oblíbené spoje... rok 2007
info o bezbariérových spojích ... rok 2008
verze pro android... rok 2010

pomalu se blíží konec 2012 a nic z toho neni.
5
Kompatibilita / Re: Android - výběr zařízení
23. květen 2012, 11:47:58 dopoledne
@Thorin: tak co? nějakej pokrok?
6
Kompatibilita / Re: Android - výběr zařízení
27. únor 2012, 20:34:12 odpoledne
nápad sice se spožděním pár let, ale máte za něj velké (prozatím bezvýznamné) plus

pokud by měla být aplikace co nejvíce univerzální tak min. verze androida 2.1. ... některé telefony např od SE které jsou stále rozšířené se lepšího update nedočkaly (alespon né oficiálně).

pokud jde o telefon, je to spíše otázka peněz... HTC Wildfire, Wildfire S, nebo starší třeba HTC Desire
pokud aplikace bude dělána skutečne s úmyslem ovládání dotekem, tak vyhovuje jakýkoliv telefon s displayem :)
7
Vylepšení programu / Re: Vylepšení pro dotykové displeje
12. květen 2011, 15:53:49 odpoledne
Citace: Arialblack  12. únor 2011, 20:41:24 odpoledne
... Vrchní tři tlačítka jsou POUZE dotykový

tim to ale bohužel končí. dotykově jde hlavní menu, další "stránky" už ne. výběr linky, výběr zastávky,.... dotykem nejde  (jenom proto že další volby už nejsou naprogramovane jako menu s možností výběru, ale jenom jako seznam)

8
do "Hry a další" si koukal?
9
Kompatibilita / Re: ANDROID?
08. květen 2011, 14:33:27 odpoledne
no... funguje mi to lip nez ta verze z netmite... ale porad to neni ono

sice to jde spustit ale porad je poznat ze je to jenom midlet pro "blby" telefony, na chytrych telefonech s dotykovym displayem to silne pokulhava, coz mi v dnesni dobe prijde velka skoda
10
Vylepšení programu / Re: Vylepšení pro dotykové displeje
11. únor 2011, 13:26:03 odpoledne
když to tak sleduju... po dalším vývoji pro dotykové telefony ani stopa... škoda no

je poznat že je to aplikace akorát pro "blbý" telefony co podporujou javu.
11
Vylepšení programu / Vývoj programu minulost a budoucnost?
02. červenec 2010, 10:13:10 dopoledne
Zajímalo by mě jak je to vlastně s vývojem tohoto prográmku (a jeho budoucností).
Podle statistik stažení je vidět že program je docela oblíbený a má docela širokou uživatelskou skupinu...
ale...
za poslední více než 2 roky se program téměř nezměnil, žádné nové funkce nebyli do programu přidány (viz třeba info o bezbariérových spojích ze září 2007, http://www.mhdvmobilu.cz/forum/index.php?topic=28.0, a další)
pokusu o vylepšení pro mobily s dotykovým displejem si vážím, nicméně po prvním pokusu jaksi také ticho po pěšině (dalším vývoji)

na druhou stranu chápu že vývoj tohoto prográmku pro autora nemusí být priorita.

- bude tedy vývoj nějak pokračovat nebo je program "mrtvý" a budou pouze aktualizace dat?
- budou zapracovány návrhy na vylepšeni? (bezbariér. spoje, zobrazování konečných,...) ?
- nápad: nebyl by autor ochoten podělit se o formát uložených dat JR? napsad "nadstavbu programu" pracující na winMo/Android/Symbian (dotykové telefony) by bylo záležitost docela krátké doby

(na fóru není odpovídající kategorie, proto to píši sem)
12
Vylepšení programu / Re: Vylepšení pro dotykové displeje
23. březen 2010, 09:52:08 dopoledne
ohledne aplikace smartrady.... ne diky... mel sem, pouzil jsem jednou a smazal (navic se jedna o placeny soft a vzhledem k tomu ze mi staci mhd plzen, tak je to zbytecne)

napada me co takhle udelat extra verzi programu pro dotykove ovladani (ovladani pouze prsty, bez zadavani postupnym psanim)
pak by bylo mozne i vyber linek a zastavek udelat stejnym zpusobem jako menu, takze by to na reagovalo na ovladani prstem.

mit prisun dat s JR, tak aplikaci pro Windows mobile dam dohromady... ale data nejsou (skusim napsat na PMDP)

13
Vylepšení programu / Re: Vylepšení pro dotykové displeje
21. březen 2010, 12:24:46 odpoledne
ovladani prstem by bylo opravdu pekne
zkouseno na HTC HD2, system Windows Mobile, aplikace bezi pod JBlend VM

patrim k tem "stastnejsim" a SW klavesnice se mi ukazuje i u bezne verze JR.. nejde ovladat prstem, je treba pouzit klavesnici, celkove dost neohrabane... ovladani na mobilu (nokia n70) bylo o dost jednodussi

ohledne betaverze..
skrolovani prstem je pekne, ale moc rychle, trefit se spravne na pozadovanou zastavku neni tak snadne (mozna zpusobeno citlivosti kapacitniho displaye). Potvrzovani volby pres menu je opravdu nemozne na ovladani.. to uz se radsi pripojim na net a stahnu JR ze stranek dopravce.

Citace: thorin  04. březen 2010, 11:59:39 dopoledne
Výběr klepnutím na položku aplikace zatím nepodporuje. Jednak není úplně jednoduché ze souřadnic kelpnutí určit, které položky se to týká. Dále současným trendem je ovládání dotykové obrazovky prsty a nevím, jak velkou plochu je možné "trefit" prstem.

urceni souradnic... vis jaka je polozka prvni zobrazena, vyska kazde radky, souradnici mas.... takze jenom troska matematiky
jinak vhodna plocha pro "trefovani" je +-15px od stredu aktivniho prvku na ktery se "saha"


pro zarizeni bezici na Windows Mobile by byla idealni samostatna aplikace, at uz nativni nebo v .net napsana... ovladani by to velice zjednodusilo