Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.

Příspěvky - Tonyg

1
Vylepšení programu / Re: Seřezení zastávek
04. leden 2009, 02:28:02 dopoledne
Zdravím Vás,
chápu všechny autorovy argumenty, proč je jízdní řád řazen tak jak je a jak v něm lze hledat. Budou-li ovšem čísla spojů a zastávky řazeny podle přirozeného reálného pořadí na lince (jedu-li na konečnou, měla by pod svou linkou být logicky na konci), usnadnilo by to orientaci i lidem, kteří daný spoj podrobně neznají (kolikrát denně slyším např. "vystupte na čtvrté stanici", protože název zastávky tazateli nic neříká, ani když je hlášen informačním systémem), příp. starším občanům, kteří s ovládáním novějších komunikačních technologií mívají problémy, a přitom jsou na ně často odkázáni jako na jedinou pomoc, např. při vyhledání návazných spojů na cestu přes celé město ke svému lékaři. Jednou budeme staří všichni a ti slušnější z nás budou za každé usnadnění vděční.

Bohužel autorovými argumenty lze ale sotva obhájit řazení linek pod Jízdními řády (viz zde již zmíněné 1-10-11..., kde bych zároveň poprosil o možnost cyklického rolování, tj. aby např. při snaze o plzeňskou N2 nebylo třeba přejet celý seznam), nebo řazení zastávek pod Spoji (v zastávkovém listu s řazením CAN-...-Barvínkova-Částkova-...-Chaty-Bílá Hora-...-Chlumek-...-Čisticí stanice-Chválenická-Boetingerova-Anglické nábř.-...-Bolevec-...-ČSAO-Břeclavská-...-Brněnská-...-Fakultní nem.-...-Divadlo-...-Folmavská-Domažlická atd. pochopitelně nejsou ony doporučované klávesy zcela k ničemu: zkuste stiskem "8" narolovat např. na "Ul. Družby", když po první sadě "U" následuje druhá až po "V" a "T"). Podle ohlasů asi nejsem sám ve svém doufání, že se v některé další verzi dá čekat změna k lepšímu - citované nedostatky zbytečně snižují smysl jinak dokonalého programu, ze který autorovi patří jedině dík.

Děkuju za pozornost, Tonda

P.S.:  Co nejfajnovější rok 2009 Vám všem.
2
Ostatní / Re: Dostupnost nových jízdních řádů
27. srpen 2008, 22:08:08 odpoledne
Děkuju moc, jste zlaťák.
3
Ostatní / Re: Dostupnost nových jízdních řádů
27. srpen 2008, 17:23:43 odpoledne
Jde asi o nedorozumění: nejde o více souběžných JŘ (to je nesmysl už na první pohled), nýbrž o právě jeden aktuálně platný. Ale chápu-li správně, že s odvoláním na "matení uživatelů", jemuž lze velmi snadno předejít např. přehledným označením odkazu, je lepší namísto funkčního aktuálního JŘ nemít žádný (resp. funkční, ale bohužel neplatný), pak konečně chápu výraz "zdarma". Myslím to ve vší úctě - najde se mnoho čecháčků, kteří mají tu drzost nefunkční produkt PRODÁVAT.   :-)
Každopádně Vám děkuji za vyčerpávající odpověď. Hodně úspěchů, T°
4
Ostatní / Re: Dostupnost nových jízdních řádů
27. srpen 2008, 15:21:03 odpoledne
Zdravím Vás a děkuju Vám za velmi užitečný prográmek.
Píšete zde o dostupnosti aktualizací JŘ s týdenním předstihem oproti plánovanému počátečnímu datu platnosti, ale dnes (27. srpna '08) už není možné stáhnout aktuální JŘ, pouze nový s platností od 1. září '08 (alespoň jsem ten starý nedohledal). Pokud je to opravdu tak, je to trochu škoda, protože s návratem z prázdnin bych těch pár dní uvítal možná nejen já - bohužel už mi dnes bez výletu na zastávku či na i-net není dáno zjistit, v kolik co odkud kam do konce srpna jede. :-)  Můžu poprosit o ponechání downloadu aktuální verze nadoraz v souladu s její platností, např. nechat dvojí odkaz v seznamu downloadů?
Díky za odpověď, mějte se, T°