Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.

Témata - thorin

61
Aktualizace ostatních jízdních řádů / PAD Jablonec nad Nisou
08. prosinec 2007, 15:57:09 odpoledne
Od 9. 12. 2007 jsou k dispozici jízdní řády linkové dopravy doprvace ČSAD Jablonec nad Nisou. V tomto vlákně budou uváděny informace o aktualizacích těchto jízdních řádů.
62
Aktualizace jízdních řádů MHD / České Budějovice
03. prosinec 2007, 20:51:06 odpoledne
Od 9. 12. 2007 jsou dostupné jízdní řády MHD České Budějovice.

V tomto vlákně se budou zobrazovat informace o aktualizacích.
63
Aktualizace jízdních řádů MHD / Břeclav
03. prosinec 2007, 20:49:24 odpoledne
Od 9. 12. 2007 jsou dostupné jízdní řády MHD Břeclav.

V tomto vlákně se budou zobrazovat informace o aktualizacích.
64
Aktualizace jízdních řádů MHD / Polička
06. listopad 2007, 22:54:13 odpoledne
Ode dneška jsou k dispozici jízdní řády MHD Polička. V tomto vlákně budou uveřejňovány informace o aktualizacích těchto jízdních řádů.
65
Města / DPCHJ a.s. linková doprava
21. říjen 2007, 18:09:25 odpoledne
Ve spolupráci s Dopravním podnikem měst Chomutova a Jirkova a.s. nabízíme novou službu, a sice program MHD v mobilu s daty jízdních řádů linkové dopravy tohoto dopravce. Tyto jízdní řády jsou zatím v testovací fázi. Cílem je zjistit, jaký je zájem o takovou aplikaci, a také získat podněty pro její vylepšení.

Program MHD v mobilu (jak vyplývá i z jeho názvu) je vytvořen pro zobrazování jízdních řádů linek MHD. Zobrazení jízdních řádů linkové dopravy v něm není tak přehledné. Program obsahuje jízdní řády linek pouze tohoto dopravce. Rád bych, kdybyste se se mnou podělili o své zkušenosti, postřehy či nápady, a to buď prostřednictvím tohoto fóra, nebo kontaktního formuláře. Zejména mne zajímá následující:

- Zda jsou pro vás jízdní řády v této podobě použitelné.
- Zda a jak na dipleji mobilního telefonu prezentovat linkový jízdní řád (tedy jízdní řád v té podobě, jaký je na zastávkách).
- Zkušenosti se zadáváním názvů zastávek.
- Jak vylepšit zobrazení odjezdů z dané zastávky.
- Zda mít oddělené programy pro každého dopravce či zda mít všechny linky pohromadě.
66
Aktualizace jízdních řádů MHD / Kutná Hora
16. říjen 2007, 19:30:13 odpoledne
Ode dneška jsou k dispozici jízdní řády MHD v Kutné Hoře. V tomto vlákně budou uveřejňovány informace o aktualizacích těchto jízdních řádů.
67
Aktualizace jízdních řádů MHD / Kolín
16. říjen 2007, 19:29:52 odpoledne
Ode dneška jsou k dispozici jízdní řády MHD v Kolíně. V tomto vlákně budou uveřejňovány informace o aktualizacích těchto jízdních řádů.
68
Aktualizace jízdních řádů MHD / Chrudim
16. říjen 2007, 19:29:34 odpoledne
Ode dneška jsou k dispozici jízdní řády MHD v Chrudimi. V tomto vlákně budou uveřejňovány informace o aktualizacích těchto jízdních řádů.
69
Aktualizace jízdních řádů MHD / Čáslav
16. říjen 2007, 19:29:10 odpoledne
Ode dneška jsou k dispozici jízdní řády MHD v Čáslavi. V tomto vlákně budou uveřejňovány informace o aktualizacích těchto jízdních řádů.
70
Ostatní / Dostupnost nových jízdních řádů
25. září 2007, 10:06:57 dopoledne
V případě aktualizace mohou být nové jízdní řády k dispozici na stánce Stažení až týden předem. Předpokládám, že stávající uživatelé to uvítají. Budou si tam moci stáhnout nové jízdní řády s předstihem. Zároveň si myslím, že noví uživatelé to těch pár dní bez programu MHD v mobilu ještě vydrží. Pokud by si program chtěli vyzkoušet před datem platnosti jízdních řádů, je nutné, aby při startu programu zadali datum z rozsahu platnosti jízdních řádů podle sloupce "Platnost dat" na stránce Stažení. Samozřejmě, že zobrazené jízdní řády jsou platné pro vybrané datum.
71
Ostatní / Spuštění na počítači
17. září 2007, 10:24:31 dopoledne
Program MHD v mobilu je možné spustit také na stolním počítači. Sice to není nejvhodnější na běžné používání, ale někdy se to může hodit. Například pokud chcete program vyzkoušet předtím, než ho nainstalujete do mobilu. K spuštění je třeba mít na počítači emulátor mobilní Javy. Ten nabízí většina výrobců mobilních telefonů jak součást vývojového prostředí (SDK) pro své telefony. Jednoduchý emulátor lze stáhnout ze stránek http://www.microemu.org/ . K jeho spuštění stačí mít na počítači nainstalovánu Javu (což už je dnes standardem). Výhodou je jeho malá velikost a snadné použití, nevýhodou může být, že se nejedná o emaulátor konkrétního telefonu.
72
Ostatní / Aktualizace jízdních řádů
31. srpen 2007, 15:07:13 odpoledne
Chcete být informováni emailem v případě, kdy dojde k aktualizaci jízdních řádů vašeho města? Pokud ano, tak stačí postupovat podle následujícího návodu.

1) Pokud ještě nemáte vytvořený účet na tomto fóru, tak se zaregistrujte. Při registraci musíte zadat svoji emailovou adresu.

2) Přihlaste se do fóra.

3) Na hlavní stránce fóra klikněte na "Aktualizace jízdních řádů".

4) Na další stránce klikněte na název toho města, ve kterém vás zajímají jízdní řády. Postup lze opakovat i pro více měst.

5) Na stránce s vláknem příslušného města klikněte na nápis "Upozornit". Zobrazí se dialogové okno, kde potvrdíte, že chcete zapnout zasílání upozornění kliknutím na tlačítko "Ok".

6) Pokud chcete zasílání informací zrušit, proveďte to samé. V závislosti na aktuálním stavu se vás dialogové okno zeptá, zda chcete zasílání upozornění zapnout či vypnout.

7) Pokud chcete zobrazit seznam vláken, kde vám jsou zasílany informace o nových příspěvcích, klikněte nahoře na nápis "Editace profilu" a na následující stránce klikněte vlevo na "Upozornění a email". Z této stránky můžete také zrušit zasílání informací na email.

Vlákna v sekci "Aktualizace jízdních řádů" jsou zamčená a běžní uživatelé do nich nemohou přispívat. K diskusi o jízdních řádech jednotlivých měst slouží sekce "Města".
73
Aktualizace jízdních řádů MHD / Chomutov
29. srpen 2007, 13:09:35 odpoledne
Ode dneška jsou k dispozici jízdní řády MHD v Chomutově. V tomto vlákně budou uveřejňovány informace o aktualizacích těchto jízdních řádů.
74
Aktualizace jízdních řádů MHD / Pardubice
15. srpen 2007, 10:11:52 dopoledne
Ode dneška jsou k dispozici jízdní řády MHD v Pardubicích. V tomto vlákně budou uveřejňovány informace o aktualizacích těchto jízdních řádů.
75
Aktualizace jízdních řádů MHD / Plzeň
03. srpen 2007, 10:59:35 dopoledne
Ode dneška jsou k dispozici jízdní řády MHD v Plzni. V tomto vlákně budou uveřejňovány aktualizace jízdních řádů.

Plzeň je zatím v testovací verzi. To znamená, že data obsahují chyby (zatím chybí některé linky). Testovací verze slouží zejména k odstranění chyb v jízdních řádech. Pokud na nějakou chybu narazíte, dejte mi vědět, buď do fóra nebo pomocí kontaktního formuláře. Děkuji.
76
Města / Nová města
13. červenec 2007, 11:50:06 dopoledne
Abych mohl zajistit kvalitní data jízdních řádů pro program MHD v mobilu, spolupracuji s příslušnými dopravci. To mi umožňuje nabídnout aktuální data bez chyb. Chápu, že někteří z vás by mezi podporovanými městy viděli právě to svoje. Bohužel, když se na příslušného dopravce obrátím, většinou se nedočkám žádné odpovědi. Zřejmě nemá důvod se nějakým takovým programem zabývat.

Pokud chcete mít svoje město mezi podporovanými, obraťte se na příslušného dopravce vy. Možná, že ho počet potenciálních zájemců přesvědčí, aby se možností poskytnout data pro program MHD v mobilu vůbec zabývat. Spolupráce není pro dopravce náročná, detaily rád se zástupcem dopravce domluvím.
77
Města / Praha
20. červen 2007, 21:59:07 odpoledne
Nemám k dispozici data jizdních řádu pro MHD v Praze a nevypadá to, že bych je v dohledné době měl. Poslal jsem do Dopravního podniku hl. m. Prahy i do Ropidu několik emailů a nedostal jsem žádnou odpověď. Proto zatím s podporou Prahy nepočítám. Bohužel podobná situace bude i u dalších velkých měst. Jediná cesta asi vede přes někoho uvnitř dopravního podniku.
78
Aktualizace programu / Nové verze
20. červen 2007, 21:55:15 odpoledne
V tomto vlákně budou uveřejňovány informace o nových verzích programu MHD v mobilu.
79
Aktualizace jízdních řádů MHD / Zlín
20. červen 2007, 21:53:35 odpoledne
V tomto vlákně budou uveřejňovány aktualizace jízdních řádů ve Zlíně.
80
Aktualizace jízdních řádů MHD / Prostějov
20. červen 2007, 21:52:55 odpoledne
V tomto vlákně budou uveřejňovány aktualizace jízdních řádů v Prostějově.