chyba v Lbc verzi

Založil Gadget, 28. červen 2007, 19:57:13 odpoledne

« předchozí - další »
Dolů

Gadget

28. červen 2007, 19:57:13 odpoledne Last Edit: 28. červen 2007, 20:01:25 odpoledne by Gadget
Zdravim,
tyka se obou Libereckych verzi
aplikace jako takova se mi spusti, vyberu "jizdni rady" a po vybrani linky mi vyskoci chybova hlaska:kriticka chyba: java.lang.stringIndexOutOfBoundsException a aplikaci mohu jen ukoncit. Kdyz veberu odjezdy, chybova hlaska vyskoci hned, pri vyberu spoje si mohu zvolit cas, ale pak vyskoci ta sama hlaska.
mt se k550i

gadget

lkobr

Chyba není v aplikaci. Provozuji na SE K300i a na SE K750i a na obou telefonech funguje spolehlivě.

thorin

Bohužel nemám zmíněný telefon k dispozici ani nemám příslušný emulátor. Chyba se mi tedy bude špatně hledat, chtěl bych vás proto požádat o spolupráci. Provedl jsem v programu určitou úpravu a společně s aktuálními daty Liberce jsem ho nahrál na adresu http://thorin.wz.cz/li_new.zip . Zkuste, prosím, tuto verzi na zmíněném "problémovém" telefonu k550i a dejte mi vědět, zda se chyba stále objevuje.

Gadget

tak bohužel ani ta nová verze nefunguje, píše to uplně stejnou chybovou hlášku. Bohužel musim potvrdit, že model mého mt bude jeden z mála problémových, aplikaci jsem zkoušel na k800i,  k510i a nejakym razru a všude to chodilo. Tak doufám, že vám povede ten důvod proč mi to nejde najít, byl bych vám velice vděčný.

thorin

Dobře. Zkuste v nastavení programu změnit velikost písma (položka Nastavení na hlavní obrazovce programu). Dochází k té chybě při všech velikostech písma?

Gadget

tak bohuzel, písmem to není a zkoušel jsem i vypínat a zapínat diakritiku.
Nevim jestli je to podstatný, ale když "jízdné řády" a vyberu linku 14, tak mi to napíže, že linka nejede (což je nejspíš v pořádku, ale jde mi o to, že to funguje a chyba vzniká při načítání databáze?)
Gadget

peckovice

Ahoj, mam velmi podobny problem, jsem z liberce a muj telefon je SE W710i. Ta chyba je nejaka zakleta, protoze treba jizdni rady Jablonce, Prostejova a Zlina  mi funguji. A bohuzel mi nefunguje Liberec a az tak ne  uplne pro me podstatny Olomouc. Jestli mam nejaky napad, tak ta chyba tvrdi neco o prekroceni mezi indexu. Nema to neco spolecneho treba se skutecnou velikosti databaze? Protoze "mensi " mesta mi funguji a vetsi ne. Diky za prima aplikaci.... ted aby mi fungovala v telefonu :-)

thorin

Stáhnul jsem si nejnovější dostupnou verzi sdk od SE a stále to funguje normálně. Pokud někde existuje emulátor/simulátor javy na SE mobilech kromě prvního odkazu na stránce http://developer.sonyericsson.com/site/global/docstools/java/p_java.jsp tak mi dejte vědět a já ho vyzkouším.

Provedl jsem opět nějaké úpravy a vytvoříl balíček ke stažení z adresy http://thorin.wz.cz/li_new2.zip

Chtěl bych vás opět požádat o vyzkoušení a zprávu, zda to padá se stejnou chybou nebo s nějakou jinou, případně pokud by to nepadalo, tak co se kde vykresluje špatně.

Gadget

tak bohužel, u mě je to beze změny  :(

thorin

Takže opět úpravy a nový balíček na adrese http://thorin.wz.cz/li_new3.zip

Při výběru menu Spoje by se měla zobrazit hláška "list created", padá to přetím nebo potom?

Možná to nebude padat a jenom to nebude něco vykreslovat.

Při výběru menu Jízdní řády by to po výběru linky mohlo padat s jinou hláškou než v ostatních menu.

Opět bych rád požádal o vyzkoušení a zprávu. Nejspíše bude chyba v některé knihovní funkci (metodě), ale vůbec netuším, kde by to mohlo být.

Gadget

tak při výběru položky Jízdní řády naskočí nová chybová hláška "Kritická chyba:java.lang.ArithmeticException", u položky Spoje a Odjezdy se oběví stará známá hláška "java.lang.stringIndexOutOfBoundsException".
při výběru Spoje se hláška "list created" neobjeví vůbec.

tohle je vážně na budku, co "jinak" můžou mít tyhle dva telefony, když to na nich nejde ...

thorin

Takže opět úpravy a nový balíček na adrese http://thorin.wz.cz/li_new4.zip

Už vím, že ta chyba vzniká při načítání názvů zastávek ze souboru. Lokalizoval jsem i možné místo chyby a pokud je to opravdu tam, tak by to mělo zobrazit rozumější chybovou hlášku, mimo jiné i název zastávky, u kterého selže načítání. Opět bych rád požádal o vyzkoušení a zprávu.

peckovice

Kritická chyba java.lang.ArithmeticException  telefonnu by mohla být po odkliknutí čísla linky. Možnost testování je třeba v prodejnách t-mobile, kde mají funkční kusy vystavené na omakání a poslat tam aplikaci přez bluetooth, nebo infraport. Z těch telefonů co nabízejí bych čekal chybu u K790i a K550i.

thorin

Potřeboval jsem zjistit, ve kterém místě programu vzniká ta chyba StringIndexOutOfBoundsException. Proto jsem ji na několika místech tyto chybu (výjimku) odchytil a způsobil jsem místo ní chybu jinou, mimo jiné i ArithmeticException. Podle toho se mi podařilo posléze identifikovat místo vzniku chyby. Neznamená to tedy, že by v programu probíhala nějaká neplatná matematická operace.

S tou prodejnou t-mobile je to zajímavá myšlenka. Zkusím se po nějaké takové prodejně poohlédnout. Děkuji za tip.

peckovice

Jasne, pochopil jsem zamer. Diky a az budes mit nejaky fix, tak ho zase vyzkousim.

Nahoru