Spuštění na počítači

Založil thorin, 17. září 2007, 10:24:31 dopoledne

« předchozí - další »
Dolů

thorin

Program MHD v mobilu je možné spustit také na stolním počítači. Sice to není nejvhodnější na běžné používání, ale někdy se to může hodit. Například pokud chcete program vyzkoušet předtím, než ho nainstalujete do mobilu. K spuštění je třeba mít na počítači emulátor mobilní Javy. Ten nabízí většina výrobců mobilních telefonů jak součást vývojového prostředí (SDK) pro své telefony. Jednoduchý emulátor lze stáhnout ze stránek http://www.microemu.org/ . K jeho spuštění stačí mít na počítači nainstalovánu Javu (což už je dnes standardem). Výhodou je jeho malá velikost a snadné použití, nevýhodou může být, že se nejedná o emaulátor konkrétního telefonu.

jendelin.i

Jestli to dobře chápu, ten emulátor mi vytvoří na monitoru obrázek mobilu včetně displaye a klikatelných tlačítek? A všechno, co s aplikací zkouším, se pak odehrává na tom emulovaném displayi?

Mně napadá jiná otázka. MHD v mobilu v záložce "Spoje" (tedy ze zastávky, do zastávky, všechny linky, které tudy jedou) vygeneruje krásně přehledný souhrnný jízdní řád všech vyhovujících linek. Existuje na webu nějaká aplikace, která by toto uměla na stolním počítači? V provedení vhodném pro tisk?
Matně si vzpomínám, že jsem něčeho podobného kdysi dosáhnul v Idosu, jmenovala se ta podaplikace myslím Vývěsky nebo tak nějak, ale teď, ať hledám, jak hledám, nemůžu to najít.

jendelin.i

Citace: jendelin.i  02. listopad 2009, 19:43:03 odpoledne
Matně si vzpomínám, že jsem něčeho podobného kdysi dosáhnul v Idosu, jmenovala se ta podaplikace myslím Vývěsky nebo tak nějak, ale teď, ať hledám, jak hledám, nemůžu to najít.

Aplikace vývěsky je nadále dostupná v Idosu pro nevidomé (http://blind.jizdnirady.idnes.cz). Vůbec je ten Idos pro nevidomé přehlednější :-). Nicméně souhrnný JŘ ani tato aplikace neumí, ale lze to načíst do excelu...

Nahoru