Chyba 0.9.38 MND Ceske Budejovice

Založil Kartac, 05. prosinec 2007, 01:27:35 dopoledne

« předchozí - další »
Dolů

Kartac

Nevím jestli to patří do této sekce. Narazil jsem na tento prográmek a vyzkoušel v telefonu Siemens ME75. Funguje to dobře až na to, že pokud si v menu vyberu odjezdy, tak at zadám jakýkoliv čas, aplikace skonci s kritickou chybou: java.lang.NullPointerException: null a mám možnost ji pouze ukončit.

thorin

Bohuzel telefon Siemens ME75 nemam k dispozici a na emulatoru Siemens S55 ani C55 se vami zminovany problem nevyskytuje. Bude tak pomerne obtizne urcit, v cem je problem. K nejakemu zakladnimu posouzeni bych potreboval vedet nasledujici:
Pise to chybu i v polozce Spoje nebo pouze v polozce Odjezdy?
Pise to stejnou chybu s jinym jizdnim radem (nejakym malym, rekneme MHD Caslav)?

Kartac

Hmmm, je to zajímavé.  :o Ted jsem to znovu zkoušel a funguje. Jinak tlobilo to jen v menu odjezdy. V "jízdních řádech" i ve "spojích" to bylo OK. Jen info, jestli to k něčemu pomůže. Program jsem nainstaloval Přes kabel MobilEditem asi ve 20 hodin večer. Při zkoumání jeho možností chodilo VŠE. Nainstaloval se pouze soubor *.JAR. Pak jsem to znovu zkoušel, shodou okolností to bylo přesně o půlnoci, a v tom okamžiku začala vyskakovat uvedená hláška. Nainstaloval jsem to opět přes wap. Funkce "odjezdy" ale pořád způsobovala pád aplikace. Ve výběru času se implicitně tvdrošíjně objevoval čas 00:00, i když před tím to vždy nabízelo aktuální čas. Je zajímavé, že tentokrát se nainstalovaly oba soubory, JAR i JAD. Podle telefonu má sice JAD jinou velikost než ten stažený z webu v zipu. Telefon jsem několikrát vypl a zapl, ale bez výsledku. Dnes ráno, po zapnutí tlf. "odjezdy" fungují, nabízejí implicitně aktuální čas a vše se zdá OK.

Omlouvám se za delší přispěvek, ale chtěl jsem co nejvíce osvětlit, snad dočasný, problém. A ještě maličkost. V případě nové verze stačí při instalaci potvrdit, že chci předchozí verzi nahradit nebo je třeba stará vymazat před instalací?

Díky za radu.

Nahoru