Nejde nainstalovat

Založil nezvalovka, 11. prosinec 2007, 06:19:01 dopoledne

« předchozí - další »
Dolů

nezvalovka

Dobrý den, chtěla jsem si stáhnout liberecký jízdní řád do PC. Uložila jsem ho jako li.jar, přes USB jsem ho přetáhla do mobilu ale v mobilu byla stažena pouze část a text i ikona byly světlé a nedali se otevřít. Poradíte prosím jednoduchý postup, jak tento program stáhnout a nainstalovat do mobilu? Děkuji moc za radu.

thorin

Jednoduchý způsob je stažení programu přes wap. Ve wapovém prohlížeči v telefonu si otevřete stránku http://thorin.wz.cz/wap a zde si vyberete požadované město.

Pokud se jedná o instalaci přes PC, tak zde se postup liší podle výrobce a modelu telefonu. Když nevím, jaký máte telefon, tak vám nemůžu poradit.

nezvalovka

Dobrý den, tuto aplikaci jsem již stahovala, a šla, jen nyní nejde. Mám Nokii 6230 i. Můžete mi popsat ten postup při stahování do PC a do telefonu? Děkuji moc za radu.

thorin

Váš telefon patří k Nokia Series 40. U těchto telefonů je potřeba ukládat aplikace v Javě do speciální složky. Pokud by se vám to podařilo nainstalovat pouhým zkopírováním, tak byste byla první člověk, o kterém vím, že to dokázal. Je potřeba použít program Nokia PC Suite nebo podobný (tuším, že i MOBILEdit! to umí). Program Nokia PC Suite stáhnete zdarma ze stránek Nokie ( http://www.nokia.cz/A4446216 ).

Ze stránek stáhnete zip archív a jeho obsah rozbalíte do nějakého adresáře. Spustíte program Nokia PC Suite a připojíte se k vašemu telefonu. Pomocí součásti Nokia Installer přenesete soubor jar (rozbalený z toho zipu) do telefonu. Myslím, že práce s programem Nokia PC Suite je intuitivní, případně je k dispozici nápověda.

skin

24. únor 2008, 15:16:58 odpoledne #4 Last Edit: 24. únor 2008, 15:35:37 odpoledne by skin
mam SE w810i PREJMENUJI NA jar ZKOPIRUJI PRES POCITAC DO SLOZKY OTHER SPUSTIM INSTALACI A  :'(...  OPERACE SE NEZDAŘILA....CO S TIM  POMUZE NEKDO.... :o   TAK SEM TO STAHL PRES WAP A JEDE TO..

thorin

Doporučuji pořádně si přečíst návod. Tam nic o přejmenovávání není.

KamilaKoch

Ahoj mě to taky nejde, dám to do mobilu (NOKIA 6230i) a píše mito, že soubor neni podporován! Co mám dělat????  ???

Kurevolfik

Dobrý den, mám Nokii 6234 a chtěl bych tuto aplikaci do mobilu, ale když si ju pošlu tak mi to v mobilu napíše že to tento soubor nepodporuje. Díky za odpověd.

Kurevolfik

Dobrý den, mám Nokii 6234 a chtěl bych tuto aplikaci do mobilu, ale když si ju pošlu tak mi to v mobilu napíše že to tento soubor nepodporuje. Díky za odpověd. Jo a když to pojede nebo to pozměníte tak mi to pošlete na email Kurevolfik@email.cz jsem ze Zlína-Otrokovice

thorin

Je nutné použít program Nokia PC Suite.

lkobr

To: Skin
Neznám Váš ty mobilu, já mám SE K300i a K750i, a oba mají složky Aplikace, Hry, Jiné (a další), předpokládám, že u Vašho modelu je to nemlich to samé. Jedná-li se o hru je dobré ukládat do složky Hry, jedná-li se o aplikaci (tento případ) je dobré ukládat do složky Aplikace. Není to sice povinnost, dá se to nahrát i obráceně a bude to fungovat. Složka Jiné je pro soubory, se kterými si telefon neví rady, uloží je, ale nelze je spustit. Proto pokud jste zkopíroval do složky Jiné (Others) je aplikace nefunkční. Mělo by stačit přesunout do jedné ze složek Aplikace, nebo Hry. Soubor .jad není potřeba, stačí .jar. :-*

Karel_K

Stahovaný soubor je archiv (zip), soubor se nesmí přejmenovat, ale rozbalit  ;) .
Archiv formátu ZIP rozbalí snad všechny archivační programy a většina file managerů (programy pro práci se soubory, např. Total Commander). V archivu jsou dva soubory, většině telefonů včetně PDA stačí soubor s příponou JAR.

jada

Dobrý den nejde mi nainstalovat jízdní řád můj mobil je SAMSUNG S5230 děkuji za odpověd

thorin

Postup pro instalaci na telefon Samsung S5230 (v angličtině) je možné najít například zde:
http://darkforestgroup.com/blog/?p=41

Stáhněte si zip soubor pro příslušné město, ten rozalte a dostanete dva soubory - s příponou jad a s příponou jar. Dále pokračujte druhým odstavcem v návodu. Návod jsem nezkoušel, protože nemám daný telefon k dispozici.

napsterjn

Tak jsem zkoušel nainstalovat aplikaci pomocí toho AJ návodu na který je tu odkaz, ale vzhledem k tomu, že k instalaci byly potřeba další 2 programy a 1 z nich mi bez registrace a placení nešel spustit, jsem boj vzdal. Nejde to nějak jednodušejc na Samsung S5230???Přece jenom je to hodně užitečná a povedená aplikace...měl jsem jí na Nokii 6288 a fungovala a dost jsem jí využíval tak mi teď dost chybí...

Nahoru