Liberec

Založil hagrid, 08. únor 2008, 15:38:23 odpoledne

« předchozí - další »
Dolů

p_sn

Díky za super jízdní řády do mobilu. U linky 14 je chyba, nejezdí teď přes zastávku Zelná, je objížďka, tak prosím o úpravu jízdního řádu. Díky Petra

Arialblack

na l.14 je sice výluka, ale je tam to kouzelné slůvko "do odvolání", tudíž pokud by se to vrátilo do původní podoby a nic jiného se neměnilo, tak si myslím, že by nebylo na místě žádat opravenou verzi jen kvuli jedné zastávce. Ikdyž pokud se mé zdroje nemýlí, tak další změny jízdních řádů (a prý to nebudou jen kosmetické změny), budou následovat v říjnu.

Změny v trasách linek a všechny zastávky by měli být na znamení snad v režimu Pracovní dny od 20:00 do 04:00 a víkendy + svátky celodenně (k tomu samozřejmě dvojí jízdní doba na období zastávek na znamení a stálých zastávek)

p_sn

Díky za vysvětlení, ale mě šlo o to, že kdo si zadá v mobilu, že chce jet l. 14 ze zastávky Zelná, tak mu to najde bus, ale ten tam tudy nejede, tak je to přece velký nesmysl, aby tato zastávka byla v seznamu. Objížďka má trvat do konce listopadu a to je přece dost dlouhá doba na úpravu jízdního řádu. Nebo snad chcete plést lidi, kteří využívají jízdní řády v mobilu a lhát jim, že tam bus zastaví?

Arialblack

Zdravím,

jak je na tom aktualizace J.Ř. MHD Liberec? Jízdní řády pro cestující jsou již venku, tak věřím, že již brzo budete mít i data k aplikaci.

Jinak, jak jsme tady řešily zastávku Zelná, tak mě něco napadlo. Co aplikaci "naučit", aby jsme si my, uživatelé, mohli zrušit nějakou tu zastávku sami ručně? Stačí třeba max. možnost zrušit dvě zastávky a dát tam na výběr, zda zrušit úplně a nebo jen pro některé linky a pokud možno i případně směr (v jednom směru třeba nebudu chtít zrušit tu dotčenou zastávku). Jak složité by to bylo?

thorin

Myslím, že možnost zrušit si zastávku by byla neúměrně složitá vzhledem k přínosu pro uživatele. Pokud uživatel ví, že nějaká zastávka se má zrušit, tak zvládne i situaci, kdy aplikace ukazuje špatná data. A pokud to neví, tak si ji stejně nezruší.

Co se týče jízdních řádů zobrazovaných v aplikaci, tak vycházím z dat, která mám k dispozici od dopravce. Prostor pro nějakou "lidovou tvořivost", abych data měnil, moc nemám. V principu dostávám stejná data, jako jsou v Idosu. Pokud se tedy něco zobrazuje stejně "blbě" jak v mojí aplikaci, tak v Idosu, doporučuji obrátit se na dopravce s požadavkem změny. Pokud se něco zobrazuje "blbě" pouze v mojí aplikaci, tak s tím snad můžu něco dělat. Teď jsem se díval a podle Idosu linka 14 jezdí přes zastávku Zelná. A to mi přijde jako větší problém, protože Idos využívá více lidí. Navíc v mojí aplikaci je kouzelná formulace, že data jsou bez záruky a že krátkodobější (krátkodobost ale v tomto případě diskutabilní) výluky nemusejí být v jízdním řádu zahrnuty. Doporučuji tedy obrátit se na dopravce, aby to opravil jak "v mojí apliakci", tak v Idosu.

Až budu mít k dispozici nová data, tak je samozřejmě co nejdříve zpracuji a zveřejním novou verzi aplikace.

Arialblack

ahoj.

Od pondělí 17.09. nám přibude zastávka OC GÉČKO pro l.600 a poslední spoj l.500 z OC NISA pojede o 5 minut dříve (nově pojede už v 00.10).

Navíc jsem si všiml, že chybí spoj l.97 v neděli. Linka dle aplikace jezdí jen od pondělí do soboty, ale opravdu jezdí každý den.

A malý dodatek k zastávce Zelná. Dle infa z dp do místního rádia, má výluka trvat do 23.října. Takže by se to mělo stihnout o nějaký ten týden dříve.

Díky ;)

thorin

Tak už je nová verze s úpravami na linkách 500 a 600 a opravil jsem i tu 97.

Arialblack

Zdravím,

tak jste mě tentokrát předběhl, nicméně chtěl jsem se zeptat na jednu věc.
Když už je jeden dopravce v Liberci a Jablonci nad Nisou, nešlo by obě aplikace dát dohromady? Udělat společnou aplikaci MHD Liberec a Jablonec?

p_sn

Pro Arialblack:
Nevím jak jsi přišel na to, že na l. 14 má být výluka jen do 23.10. 2012. Bydlím kousek od mostu, který je uzavřený a kvůli kterému je výluka linky 14. Na ceduli u mostu je termín dokončení 30. 11. a podle toho jak to vypadá to určitě dříve neudělají, jedině že by pracovali 24h denně a 7 dní v týdnu.

thorin

29. září 2012, 09:49:36 dopoledne #114 Last Edit: 29. září 2012, 09:51:08 dopoledne by thorin
Citace: Arialblack  24. září 2012, 08:57:46 dopoledne
Když už je jeden dopravce v Liberci a Jablonci nad Nisou, nešlo by obě aplikace dát dohromady? Udělat společnou aplikaci MHD Liberec a Jablonec?


Sice je to technicky jeden dopravce, ale oba jízdní řády mám každý od jiného člověka. Nejsem si tedy jistý, do jaké míry mají propojené systémy. Šlo by ty jízdní řády i sloučit během převodu do aplikace, ale tam jsou problémy, pokud se nějaká zastávka jmenuje stejně v obou městech.

Arialblack

No paráda. Ani mě nenapadlo, že budou data k "Vánočnímu provozu". To je tady letos prvně :)

Arialblack

zdravím.

Měl bych technický dotaz. Nešlo by spojit dohromady aplikace Mhd Liberec a Mhd Jablonec nad Nisou? Jeden dopravce, linky v Jbc jsou již přečíslovaný, takže by nedocházelo k duplicitě linek. Max. by se asi našlo pár stejných zastávek, ale to si myslím, že by šlo nějak udělat. Viděl bych to jako u verze PID.

Chápu, že by to pak byla i dvojí práce, pokud by se zachovalo i nýnější provedení.

Jinak musím poděkovat za předchozí výlukové verze (Kateřinky od 02.09. a Šimonovice od 25.09.) ;-)

p_sn

Ahoj,
díky za super jízdní řády. Chci se zeptat, jestli budou nové na prázdniny, už je dopravní podnik vydal. Moc děkuji Petra

jerrymungo

Sice je u MHD Liberec označená aktualizace od 28. srpna na září, nicméně stahuje se pořád jen ta předešlá, od 23. do 31.8. Můžeš se na to mrknoutr, abych to měl aktuální a mohl tě i nadále velebit při každém pohledu na jízdní řády na displeji... :-)

thorin

Děkuji za upozornění. Nahrál jsem na server aktuální verzi. Snad to už bude v pořádku.

Nahoru