Samsung SGH E-250

Založil mp, 21. leden 2009, 10:06:53 dopoledne

« předchozí - další »
Dolů

mp

Po komplikované instalaci do tohoto telefonu (Bluetooth, SofTick, uploader) je aplikace funkční. Ale vždy po spuštění je tam rok starý datum, musím ručně nastavit na letošní.
Ostatní údaje (posun hodin, atd) se uloží, jen datum je špatně. Po spuštění je tam Vyber datum s nabídkou 21.1.2008 (dnes, nevím, co tam bude zítra).  Jde o jízdní řád Českých Budějovic.

thorin

Program bere jako aktuální to datum, které je nastavenov telefonu. Zkontrolujte, zda máte v telefonu nastaveno správné datum. Pripadne zkuste v telefonu zmenit datum o rok dopredu (2010), zda se v programu bude zobrazovat spravne datum.

mp

Datum bylo v pořádku, ale změna na rok 2010 a nazpět pomohla, už je to v pořádku.

mp

Je to trochu jinak. Není nutno datum měnit, stačí jen vyvolat menu změny datum/čas a potvrdit uložení. Pak to funguje.
Ale je to nutno zopakovat po KAŽDÉM vypnutí a zapnutí telefonu.
Jinak je tam správný den, měsíc, ale rok 2008. Asi nějaký bug, v aplikaci, nebo telefonu.
Jinak je to ale výborná aplikace, MHD jezdím často a různými linkami, používám to na telefonu mnohem častěji, než hovory nebo SMS.

mp

Tak mi dneska šly hodiny v MHD o 20 minut napřed. Korekce o hodinu si v MHD nastavím, ale těch 20 minut mě zarazilo. Systémový čas byl správně, tj. v 8.22 ukazoval MHD 8.43. Problém se opět srovnal novým nastavením systémového času, tj. vyvolat na telefonu nastavení času a bez jakékoli změny dát jen Uložit. Prakticky to při vyhledávání nevadí, jen si musím vždycky zkontrolovat čas. MHD si při startu aplikace nečte čas ze systému? Nebo se na telefonu zobrazuje něco jiného, než systémový čas? Netuším to, pro mobilní Javu jsem nikdy neprogramoval.

thorin

Program načítá systémový čas. Nevím, proč to nefunguje, ale předpokládám, že chyba bude v telefonu a ne v programu. :D

Možná by pomohlo přehrání firmware telefonu.

mp

To je možné, ale ten telefon mám měsíc a o záruku přijít nechci.

thorin

Zkuste najít někoho, kdo má stejný model jako vy, zda mu to bude dělat to samé.

Nahoru